Krone

En krone er en kunstig og protetisk genopbygning af en tand til dens oprindelige udseende.

Valget af materiale, som enten kan være ren porcelæn, metal-keramik eller guld, afhænger af tandens placering, hvormeget tand der er tilbage samt det kosmetiske udseende.

Der er mange årsager til, at en tand skal krones.
Det skyldes ofte at, tanden er knækket og substanstabet viser sig at være for stort til at bære en almindelig plastfyldning.

Årsagen kan imidlertid også være, at en større gammel fyldning øger risikoen for tandfraktur.

Derudover kan en krone komme på tale, hvis en tand  er rodbehandlet,  hvis der er symptomgivende revner (infraktioner) i tanden, eller hvis tanden har været udsat for et ekstremt stort slid.

Læg en plan
Det er en fordel, at du sammen med din tandlæge, lægger en plan for de risikotænder, du måtte have og som derfor bør krones. Ved at krone en tand :

  • Opnår du beskyttelse af resttanden.
  • Får du ikke en pludselig overraskelse og står med en knækket tand.
  • Kan  du redde tanden i tide.
  • Opnås en bedre og stærkere tyggeevne
  • Opnås et flot kosmetisk resultat

En krone kræver to besøg hos tandlægen. Ved første besøg slibes tanden til, der tages aftryk til kronen og tanden forsynes med en plastkrone til næste besøg. Aftrykket sendes til vores teknikker og ugen efter modtager vi kronen, som kan “limes” på tanden efter tilpasning i bredde og højde.

Facade

Har du mørke, slidte, ødelagte fortænder, er facader en mulighed for gererhvervelse af flotte tænder igen.

En facade forudgås af en en let beslibning af tanden og fremstilles i porcelæn. Facader kan beskrives som en form for “ny emalje”. En uge efter beslibningen er facaderne klar til cementering. I perioden mellem beslibning og cementering forsynes dine tænder med plastfacader.

Vi har her på klinikken stor erfaring inden for facader og kan tilbyde professionel vejledning og rådgivning i forbindelse med en sådan behandling.

Bro

Ved mistede tænder kan disse erstattes med en bro, hvor de to nabotænder bærer broen.

 

OBS:Et besøg hos vores tekniker i indre by kan blive aktuelt i forbindelse fortandskroner/fortandsbroer. Dette er for at opnå det bedst mulige æstetiske resultat