Der findes mange forskellige tandbørster; mærker og udformninger. Generelt er der dog ikke den store forskel. Find derfor en farve, du kan lide – en med bløde hår – og brug i stedet energien på at børste tænderne ordenligt. Vi anbefaler også elektrisk tandbørste, da denne har et lille børstehovede, der lettere kan komme tilmed de bagerste tænder, laver de rigtige bevægelser og fjerne plak effektivt.

Det er helt klart mere den enkeltes motivation til at gribe børsten og vedkommendes evne til at komme omkring tænderne, der er afgørende for tandsundheden.

Hvis du er i tvivl om, om du gør det rigtigt, kan du få din tandlæge eller tandplejer til at vise det.

Flour i tandpastaen
Når det kommer til tandpasta, er det på samme måde som med børsten. Der er ikke den store forskel. Vigtigt er, om der er fluor i, da det nedsætter cariesudviklingshastigheden.

Vi anbefaler derfor en fluorholdig tandpasta, som passer til dig.

Der kan være personer, som har øget tendens til at få after/blister ved brug af natriumlaurylsulfatholdig (skummemiddel) tandpasta. Her anbefaler vi en tandpasta uden – såsom. Zendium. Kig på deklarationen.

Det anbefales også at supplerer den daglige tandbørstning med mellemrumsrenhold. Dette fordi tandbørsten ikke når helt i i mellemrummene på tænderne. Tal med din tandlæge eller tandplejer om hvilken type mellemrumsrenser, der passer til dig og dine tænder. Der findes flere typer, så som mellemrumsbørster, tandstikkere og tandtråd med og uden holder.